Dera'da Hizbulesed’e Bombalı Saldırı: 4 Ölü

Suriye’nin Dera ilinde muhalifler Hizbulesed mensuplarını taşıyan aracı hedef aldı.

Mepanews’in yerel kaynaklara dayandırarak aktardığı bilgiye göre, Dera'da muhalifler, Hizbulesed mensuplarını taşıyan askeri aracı el yapımı patlayıcı ile hedef aldı.

Dera şehrinin Dera el Beled mahallesinde düzenlenen saldırıda araçta bulunan dört Hizbulesed mensubu öldürüldü. Öldürülenler arasında Güney Lübnan'dan bir askeri liderin de olduğu belirtiliyor.

Geçtiğimiz Pazar günü de Dera ilindeki Tafas'ta düzenlenen saldırıda, bölgede Esed rejiminin propagandasını yaptığı ileri sürülen iki isim öldürülmüştü.

Bölgede son zamanlarda Esed rejimi karşıtı gösterilerin de yeniden başladığı biliniyor. Dera'da bir süredir muhaliflerin yeniden organize olduğu, bölgede saldırıların sıklaştığı göze çarpıyor.

 

Suriye Haberleri

Ekin Yayın Grubu Şam Kitap Fuarı'nda
Şam devlet televizyonunda ilk kez Kürtçe yayın yapıldı
Rus heyeti Şam'da Suriyeli yetkililerle Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını görüştü
Esed rejiminin cezaevlerinde 96500 kişi katledilmiş
Haseke’de Suriye ordusu kontrolü devralıyor