Davutoğlu, ABD Gezisini Erteledi

Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'ın Barzani ile buluşmasına eşlik etmek için Diyarbakır'a gitme kararı aldı, ABD gezisini erteledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, programında son anda değişiklik yaparak, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile buluşmasına eşlik etmek için Diyarbakır'a gitme kararı aldı.

Davutoğlu, Erdoğan'dan gelen talep üzerine ABD ziyaretine çıkmadan önce bu sabah Ankara Esenboğa Havalimanı'nda düzenleyeceği basın toplantısını iptal etti. Davutoğlu, Erdoğan-Barzani görüşmesinde başta çözüm süreci, Irak ve Suriye'deki gelişmelerle ilgili verilecek mesajlarla Washington'a gidecek.

Davutoğlu, ABD'li mevkidaşı John Keryy'nin daveti üzerine yapacağı ziyarete pazartesi günü başlayacak.

Bakan Davutoğlu, planında bir değişiklik olmasaydı ikili, bölgesel ve küresel konularda temaslarda bulunmak üzere 16-18 Kasım tarihleri  arasında ABD'de olacaktı.

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor