Dariyya’da Esed’e Büyük Darbe: 250 Asker Öldürüldü

Orient TV’nin haberindeki iddiaya göre, çatışmaların sürdüğü Şam’a bağlı Dariyya yolunda Suriyeli direnişçiler 250 Esed askerini öldürdü.

HAKSÖZ-HABER

Esed’e bağlı rejim güçlerinin saldırıları aralıksız devam ederken direnişçilerin nizami orduya yönelik operasyonları da rejime büyük darbeler indiriyor.

Suriyeli muhalifler, Dariyya’daki çatışmalarda Esed rejimine büyük darbeler vurdu.

Şam’a bağlı Dariyya özellikle tanklar ve uçaklar tarafından iki yıldır yoğun bir şekilde bombalanmasıyla biliniyor. Yoğun bombardımana ve muhasaraya rağmen Dariyya’da direnişi kıramayan Esed güçleri son günlerde yaşanan çatışmalarda ciddi kayıplar veriyor.

Islahhaber.net’in Orient TV’ye dayandırdığı habere göre çatışmalarda 250 rejim askeri öldürüldü.

İddiaya göre rejim askerleri, bölgede oldukça zayıf bir duruma düşünce, anlaşma yapmak istedi. Rejim, muhasara nedeniyle ciddi açlık sorunları yaşanan bölgede gıda karşılığında mücahidlerin ellerinde tuttukları yoldan çekilmelerini teklif ediyor.

 

Suriye Haberleri

Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti
Ahmed Şara: "Halep, tüm Suriye’ye açılan kapımızdı"