“Darfur’da Silahlar Ortadan Kalkarsa Gelişim Sağlanır”

Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Abdurahman, savaş yerine diyalog yaklaşımını benimsediklerini belirterek, “Darfur’da silahların ortadan kaldırılmasıyla sosyal ve ekonomik gelişim sağlanacaktır.” dedi.

Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Abdurahman, Nyala şehrindeki “Bağımsızlık Değerleri ve Anlamları” konulu sempozyumunda yaptığı konuşmada, devletin silah toplama kampanyasına değindi.

AA’da yer alan habere göre, silah toplama projesinin devam edeceğini söyleyen Abdurrahman, “Sudanlı vatandaşlarımızı devletle birlikte çalışmaya davet ediyoruz. Bölgedeki çatışmanın bitmesiyle kalkınma beraberinde gelecektir. Şiddet, savaş, çatışma alternatifi olarak diyalog yaklaşımına kendimizi adadık. Darfur’da silahların ortadan kaldırılmasıyla sosyal ve ekonomik gelişim sağlanacaktır.” diye konuştu.

Abdurrahman, sorunları ortadan kaldıracak bir kadro kurulacağına ve kavmiyetçiliğe yer verilmeyeceğine dikkat çekti.

“Gönüllü geri dönüş” yapanlara da değinen Abdurrahman, 5 bin Sudanlının kendi isteğiyle Darfur’a döndüğünü ve Terpa bölgesine yerleştirildiklerini kaydetti.

Modern köylerin inşasına katkı veren Arap Birliği ve Afrika Birliği’ne de teşekkür eden Abdurrahman, Sudan’ın yeni bir sayfa açtığını sözlerine ekledi.

Sudan Haberleri

Sudan'daki çatışmalar sınır ötesine taşınarak bölgesel güvenlik riskini artırıyor
"BAE, Sudan’daki RSF için Afrika üzerinden yeni silah rotaları kurdu"
Sudan'daki hastaneye yapılan saldırıda 13'ü çocuk en az 64 kişi katledildi
Sudan'daki drone saldırılarında 10 günde en az 200 sivil öldü
BM, Güney Sudan'da son 17 günde 160'tan fazla sivilin katledildiğini açıkladı