Darbeci Hafter Güçleri Trablus’ta Sivillere Saldırdı: 2 Ölü

Darbeci Hafter milislerinin Libya'nın başkenti Trablus'un güneyine düzenlediği roketli saldırıda 2 sivil hayatını kaybetti.

Libya Hükümeti Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Emin el-Haşimi, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e bağlı milislerin başkent Trablus’un güneyindeki sivil yaşam alanlarına roketli saldırı düzenlediğini bildirdi.

Roketin başkentin güneyindeki El-Hadba bölgesindeki bir eve isabet ettiğini ifade eden Haşimi, evde bulunan çiftin yaşamını yitirdiğini, oğullarının ise ağır yaralandığını kaydetti.

Hafter milislerinin özellikle de başkent Trablus’un Hallatat, Suk el-Cuma ve Hadba gibi güney bölgelerine ocak ayından bu yana fırlattığı yüzlerce roket nedeniyle onlarca sivil hayatını kaybetti, içlerinde kadın ve çocukların da bulunduğu yüzlerce kişi de yaralandı. (AA)

Libya Haberleri

Kaddafi’nin 10 yıldır tutuklu olan oğlu serbest bırakıldı
Libya vatandaşları için yeni vize sistemine geçildi
Libya'dan "Ömer Muhtar" gemisi Küresel Sumud Filosu'na katılmak üzere yola çıkıyor
Libyalı aktivistler Gazze'ye doğru yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na katılmak için hazırlanıyor
Suriye'nin Trablus büyükelçiliğinde 13 yıl sonra bayrak göndere çekildi