Cumhuriyet’in Suriyeli Düşmanlığı Bu Kez Çocukları Hedef Aldı!

Suriyeli mazlumlara düşmanlıkta sınır tanımayan Kemalist nefret dalgasının hedefinde bu kez doğrudan Suriyeli çocuklar var!

HAKSÖZ-HABER

Cumhuriyet bugün internet sitesinde yaptığı haberle hükümet politikalarını eleştirme adına doğrudan ırkçı bir tutum sergilemekten çekinmediğini gösterdi. Gazete “MEB’in parasını Suriyeli çocuklara harcamışlar” şeklindeki vurguyla sokaklara taşırılan ırkçı kışkırtmaları besleyen bir tutum sergiledi.

Görüntüye bakıldığında Yeniçağ gazetesinden alıntıyla oluşturulan haberin içeriğinde MEB’in ihale usulü ve harcamalarına ilişkin bazı sorular soruluyor. Ama öne çıkarılan şeyin devletin sınırlı imkanlarının Suriyeli muhacirlere harcandığı tezi olduğu açıkça görülmekte.

Eğer niyet MEB’in ihale sürecindeki usulsüzlüğü ise başlık buna göre oluşturulabilirdi ama bunu yapmak yerine “paramız elin Arabının çocuklarına harcandı” mesajı verilmek suretiyle doğrudan ırkçılık ve ötekileştirme propagandasına malzeme sağlandığı görülmekte.

Medya Haberleri

Barış, medyanın savaş alanı haline geldiğinde
İsrail'in 'liberal' araştırmacı gazeteciliğinin bir saçmalığa dönüşmesi
RTÜK, yapay zeka tabanlı denetim sistemi "VİA+"yı hayata geçiriyor
Akit Tv muhabirleri CHP'liler tarafından saldırıya uğradı
Batı medyasının İran'a yönelik haberleştirme taktiklerinde Soğuk Savaş döneminden kalma yöntemler