Cumhuriyet tarihinde ilk: Ermeni kaymakam atanacak

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Ermeni kaymakam atanıyor. 26 yaşındaki Hristiyan Ermeni vatandaş Berk Acar'ın kaymakam olmaya hak kazandığı açıklandı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir Ermeni kaymakam olarak atanıyor. Agos'un haberine göre 1995 doğumlu 26 yaşındaki Hristiyan Ermeni vatandaş Berk Acar'ın kaymakam olmaya hak kazandığı belirtildi. Azınlıkların maruz kaldıkları zorbalıklar düşünüldüğünde bu gelişmenin sevindirici olduğu ifade edilebilir.

Berk Acar'ın Ermeni Cemaati'ne ait Özel Sahakyan Nunyan Ermeni Ortaokulu'nu ve Işık Lisesi'ni bitirdiği, ardından Bilgi Üniversitesi Hukuk Bölümü'nden mezun olduğu bildiriliyor.

Cumhuriyet döneminde ise Hristiyan azınlığın yönetici olmasına dair herhangi bir resmi yasak bulunmamasına rağmen Hristiyan azınlıktan yönetici atanmaması fiili bir uygulama haline gelmişti.

Türkiye'nin halihazırda en büyük Hristiyan cemaati olan Ermenilerin sayısının 50-70 bin aralığında olduğu tahmin ediliyor. 1923 tarihli Lozan Anlaşması'nda azınlık tanımı din üzerinden yapıldığından resmi uygulamada Müslüman olan Ermeniler, Ermeni azınlık statüsünden çıkarılıyor.

Haber Haberleri

Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası
MİT, Mossad için çalıştığı tespit edilen 2 ajanı İstanbul'da yakaladı