Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İdam Açıklaması: Parlamentodan Çıkarsa Onaylarım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam cezasının geri gelmesiyle ilgili taleplere "Liderlerin bir araya gelip bunu tartışmaları gerekiyor. Eğer bunu görüşmeyi kabul ederlerse, ben de Cumhurbaşkanı olarak parlamentodan çıkacak her türlü kararı onaylayacağım." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN International'ın sorularını yanıtladı. Erdoğan idam cezasının geri getirilmesi talepleriyle ilgili olarak şu sözleri sarfetti:

"Açık bir vatana ihanet suçu var burada. Talebiniz hükümetimizce asla göz ardı edilemez. Ama tabii ki, anayasal düzlemde, bu konuda harekete geçmek için parlamentonun kararı gerekiyor. Yani liderlerin bir araya gelip bunu tartışmaları gerekiyor. Eğer bunu görüşmeyi kabul ederlerse, ben de Cumhurbaşkanı olarak parlamentodan çıkacak her türlü kararı onaylayacağım."

Cumhurbaşkanı ABD'de bulunan Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili olaraksa şunları söyledi:

"Suçluların iadesi konusunda karşılıklı anlaşmamız var. Şimdi siz birinin sınırdışı edilmesini istiyorsunuz. Benim stratejik ortağımsınız, ben de buna uyarım. Ama siz aynı şeyi yapmıyorsunuz. Bu tür şeylerde karşılıklılık olması gerekiyor tabii ki..." 

Kaynak:  CNN International

15 Temmuz Darbe Girişimi Haberleri

Yargıtay'dan "25 Aralık darbeye teşebbüs" davasında kısmen onama ve bozma kararı
Ülke genelindeki camilerde sela okundu
15 Temmuz darbesinin maliyeti milyarlarca doları buldu
15 Temmuz Darbe Davaları Platformu, darbe davalarıyla ilgili istatistikleri paylaştı
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sultanbeyli'deki olaylarla ilişkin davada karar açıklandı