Cumhurbaşkanı Erdoğan Siyonist Herzog ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Siyonist İsrail’in yeni Cumhurbaşkanı Yitshak Herzog ile 40 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta göreve başlayan Siyonist İsrail’in yeni Cumhurbaşkanı Yitshak Herzog ile uzun bir telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın açıklamasına göre Erdoğan, göreve yeni başlayan Herzog’u tebrik etti ve Türkiye-İsrail ilişkilerinin Ortadoğu’nun güvenliği ve istikrarı için büyük önem taşıdığını vurguladı. Siyonist İsrail Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

Görüşme sonrası Erdoğan Twitter hesabından “Tüm görüş ayrılıklarına rağmen İsrail ile temas ve diyaloğun sürmesine büyük önem veriyor; Filistin-İsrail ihtilafında olumlu adımlar atılmasının, ilişkilerimizin müspet mecrada seyretmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz” ifadelerini paylaştı.

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor