Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Esed'e Yardımcı Olanlar Onun Katliamlarına Ortaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm insanlığın aslında Esed'i dışlamasının gereğine inanıyorum. Ona yardımcı olanların da onun zulmüne, onun katliamlarına ortak olduğuna inanıyorum.” dedi.

Muhammed Ali'nin cenaze töreni için ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kentucky Ahıska Türkleri Merkezi'nde düzenlenen iftar programına katıldı.

“Suriye’de Bir Katil İş Başında”

Yaptığı konuşmada Suriye'ye ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye'de bir devlet terörü estiriliyor. Bir katil iş başındadır. 600 bin insanı ne yazık ki öldürmüştür. 12 milyon insan evlerinden, yurtlarından olmuştur. Sâdece 3 milyon insan şu anda bizim misafirimizdir. Biz Avrupa Birliği ülkeleri gibi, Batı ülkeleri gibi ‘Bize şu kadar gelsin, bu kadar gelmesin.’ gibi bir pazarlığın içerisinde değiliz. Varil bombalarından, kimyasal bombalardan kaçan kim olursa olsun biz hepsine kapımızı açtık, bundan sonra da açmaya devam edeceğiz. Tüm insanlığın aslında Esed'i dışlamasının gereğine inanıyorum. Ona yardımcı olanların da onun zulmüne, onun katliamlarına ortak olduğuna inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak

Suriye Haberleri

ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
Suriyeli astronot son yolculuğuna Azez’den uğurlandı
Yokluk içinde direnen belde: İdlib
Esed, bebek katili Suheyl Hasan'ı özel kuvvetlerin başına getirdi
Suriye’de yerinden edilen siviller bir bayramı daha evlerinden uzakta karşıladı