Cizre'de Olayların Büyümesinden Endişe Ediliyor

Cizre'de gece başlayan ve Abdullah Deniz adlı bir Müslümanın katledilmesiyle sonuçlanan saldırıların artmasından endişe ediliyor.

HAKSÖZ-HABER

Kandil'de dün yapıldığı iddia edilen toplantıda PKK'nin gençlik yapılanmasının, halk otobüslerini yakma, kepenk kapattırma eylemlerine son verme kararı aldığı iddia edilmişti. Ancak bugün Cizre'de yapılan saldırılar alınan kararın dindar halkı kapsamadığını gösteriyor.

65 yaşında bir HÜDA PAR gönüllüsünün katledildiği de göz önünde bulundurulacak olursa eylemsizlik kararının göz boyamadan ibaret olduğu anlaşılıyor.

Öte yandan Şengal'de öldürülen 4 PKK'linin defnedilmek üzere bugün Cizre'ye getirileceği belirtiliyor. Cenazelerin Diyarbakır'da olduğu ve gün içerisinde Cizre'ye getirilerek defnedilecekleri ifade ediliyor. Cenazelerin gömülmesinden sonra ilçede daha büyük olayların yaşanmasından endişe ediliyor.

Sosyal Medyadan Tehditler Savuruyorlar

Hamile bir kadın ve çocukların bulunduğu evi yakacak kadar gözü dönmüş PKK’lı çeteler sosyal medyadan da tehditler savuruyorlar.

cizre_ydgh hesabından yapılan paylaşımda "Hudapar ceteleri hedefimizdir" denilerek başta HÜDA PAR üyeleri olmak üzere dindar halka yönelik tehdit içerikli paylaşımlar yapılıyor.

Haber Haberleri

Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu
Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü
Bloomberg: Türkiye, Ege ve Akdeniz’deki deniz yetki alanlarını yasayla ilan etmeye hazırlanıyor