CHP’den Siparişe Özel Suriye Konferansı

CHP'nin yarın başlayacak olan ve Suriye sorununun çözümü için sürdürülen çalışmalara katkı sağlamak amacıyla düzenlediğini açıkladığı "Uluslararası Suriye Konferansı”nın Esed rejimini meşrulaştırma kampanyasına katkı dışında hiçbir somut amacı bulunmuyor.

HAKSÖZ HABER

Suriye sorununun ortaya çıktığı ilk andan itibaren Türkiye’de Esed rejiminin destekçiliğini, yer yer sözcülüğünü yapan CHP, konjonktürün de elini güçlendirmesi ile birlikte Esed destekçiliğini daha tırmandırmış görünüyor. CHP liderinden ve yetkililerinin “Suriye devleti ile uzlaşalım, görüşelim” mesajlarının son zamanlardaki artışı bu durumun somut bir göstergesi.

CHP şimdi bu süreci bir ileri aşamaya taşıma çabasında. Bu bağlamda “Uluslararası Suriye Konferansı” adıyla 28 Ekim’de İstanbul Tarabya Oteli’nde bir toplantı düzenliyor. Uluslararası sıfatıyla düzenlenen, içeriden ve dışarıdan Suriye konusunda uzmanların katılacağı bildirilen konferansa konuşmacı olarak davet edilen isimlerin genelinin Suriye’de 8 yıldır katliam yapan Esed çetesine yakın pozisyon almış isimler olduğu görülüyor. 

Sonuçta bir dizi başlık ve oturum planlanmış görünse de bu konferansın tek bir gündemi ve sonucu olacak: Esed rejiminin meşruiyetini vurgulamak. 

Aslında bunun için uluslararası konferansa falan da gerek yoktu. Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li yetkililer zaten 8 yıldır aralıksız bu işi yapıyorlar. Ama anlaşılan o ki, gerek Suriye’de sahada yaşanan gelişmeler, gerekse de içeride kısmen hükümete de yansıyan uzlaşma eğilimi ilk günden itibaren istikrarlı bir tarzda şebbihalık yapan CHP’yi biraz daha heyecanlandırmış! Ve oluşan bu durumu uluslararası konferans adı altında bir ileri seviyeye taşıma gayreti içerisine sokmuş. 

Gündem Haberleri

Kemalistler iyice azıttı: 6 yaşındaki çocuğa sözlü tacizde bulundu
Filistin'e destek veren sporcuya 'şampiyonluğunu alırız' tehdidi
İşgal çetesi kabinesinde 'Refah' çatlağı
İşgal basını: Netanyahu, UCM'nin çıkarabileceği tutuklama emri konusunda "çok gergin"
Netanyahu "barış anlaşması imzalanmasını" engelliyor