CHP: "Türkiye cihadçı grupları Azerbaycan’a gönderdi!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, katıldığı bir programda Türkiye'nin Azerbaycan'a silah yardımı yaptığını ve “cihatçı” grupları yönlendirdiğini iddia etti.

Habertürk ekranlarına konuk olan CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Türkiye ve Azerbaycan üzerinden mesnetsiz açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan'ın içinde bulunduğu durumu değerlendirirken Rus ağzıyla konuştuğu gözlenen CHP'li Çeviköz, Türkiye'nin yaşanan çatışmaya müdahil olduğu yönünde bilgisi olduğunu söyledi.

CHP'li Başkan Yardımcısı Çeviköz, "Maalesef gelen haberlerde, Türkiye'den Azerbaycan'a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan'a gönderildiği ifade ediliyor." ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak gazetesi de konuyla alakalı derlediği haberde Çeviköz’ün aynı paraleldeki çıkışlarına yer verdi.

Gazetenin “Kimin Vekili?” başlığıyla derlediği Çeviköz’ün sözleri:

Gündem Haberleri

Ekin Yayınları'nın yeni merkezi açılıyor
CHP'den TBMM'de kürsü provokasyonu
Gezi parkı davasında karar: Ayşe Barım'a 12 yıl 6 ay hapis cezası
Türkiye’de yalnız yaşayanların sayısı son 10 yılda yüzde 65 arttı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum