CHP 1 Mayıs'ta Taksim'e Çıkma Kararı Aldı

İstanbul'da sendikalarla valilik arasındaki 1 Mayıs polemiğine CHP de dahil oldu. CHP, 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkma kararı aldı.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Taksim'in 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmasına tepki gösterdi. Çelebi, "Bedeli ne olursa olsun biz 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız" dedi.

Milletvekili Süleyman Çelebi, TBMM'de beraberindeki CHP'li milletvekilleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 1 Mayıs'ta Taksim'in kapatılmasıyla ilgili uygulamayı eleştiren ve Türkiye'nin gerilimli bir süreci yaşadığını belirten Çelebi, "1 Mayıs işçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü. Kölelik koşullarına karşı bir direnişin adıdır 1 Mayıs" dedi.

Basın toplantısının ardından Çelebi ve beraberindeki milletvekilleri, gazetecileri yaklaşan 1Mayıs İşçi Bayramı öncesi kırmızı karanfil dağıttı.

 

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor