Cezayir’de Cumhurbaşkanlığı Tartışması

Buteflika’nın uzun süren hastalığı Cezayir’de cumhurbaşkanlığı seçimlerini gündeme oturttu.

HAKSÖZ-HABER

Cezayir’de gelecek baharda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylar netleşiyor. Abdulaziz  Buteflika’nın yeniden aday olması beklenmiyor. Barış Toplumu Hareketinin lideri Abdurrezzak Makri’nin Müslüman Kardeşlerin adayı olacağı tahmin ediliyor. Tunus İslami Hareketi en-Nahda’nın lideri Raşid Gannuşi de Makri’nin adaylığını destekleyen açıklamalarda bulundu.  

Al-Monitor’da yayınlanan habere göre İslamcı Barış Toplumu Hareketi, en-Nahda (Cezayir) ve Milli Islah Hareketinin birlikte oluşturdukları Yeşil Cezayir Koalisyonu gelecek seçimlerde her üç hareketin Şura Konseylerinin kabul edebileceği ortak bir aday çıkartmayı düşündüklerini açıkladılar. Bu anlamda Makri en güçlü aday olarak gözüküyor.

Buteflika geçirdiği krizden bu yana 45 gündür Fransa’da tedavi görüyor. Ulusal Kurtuluş Cephesi ve Ulusal Demokratik Cephe gibi iktidardaki milliyetçi partilerin Buteflika olmazsa kimi aday gösterecekleri şu anda belirsiz. 

 

Cezayir Haberleri

Cezayir: İsrail Filistinli gazetecileri kasten öldürüyor
Cezayir sahte pasaportla yakalanan 2 Fransız istihbaratçısını sınır dışı etti
Cezayirli kurumlar, Fransızca yerine Arapça ve İngilizce kullanma kararı aldı
Cezayir ve Fransa arasında diplomasi krizi sürüyor
Cezayir, Fransa'nın 12 konsolosluk çalışanını ülkeden kovdu