Çevik Bir Leğen ve Deterjan İstedi

28 Şubat Soruşturması kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'in cezaevinde ilk isteği ortaya çıktı.

28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanarak Sincan F Tipi Cezaevi'nde 3 kişilik odaya konulan ve sürecin en önemli aktörlerinden olan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, kendisine verilen ceza evi kitapçığı uyarınca kantinden alışveriş yapmaya başladı. Ceza evinde yediği ilk yemeğin ardından kantinden yiyecek alışverişi yapan Bir’in 4 gündür üzerinden çıkarmadığı elbiselerinden şikâyetçi olup leğen ve deterjan talebinde bulunduğu öğrenildi.

"Suçsuz Olduğuma İnanıyorum"

Habertürk’te yer alan habere göre cezaevinden bir televizyon ile küçük bir buzdolabı talep eden Bir, akşam saatlerine doğru avukatı Vahap Bozkurt ile görüştü ve "Suçsuz olduğuma inanıyorum. Hemen mahkemeye itirazımı yapın" dedi. Avukat Bozkurt'un önümüzdeki günlerde mahkemeye itirazda bulunacağı belirtilirken, Bir'in günde 10 dakikalık yakınlarıyla görüşme talebini ise henüz cezaevi yönetimine iletmediği bildirildi. Ayrıca cezaevinde kısa bir süre önce bahar temizliği kapsamında boya-badana işlemleri yapıldığı öğrenildi.

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor