Cenevre'deki Suriye Görüşmeleri Yarın Başlıyor

Suriye rejimi ve Suriyeli muhalifler arasındaki dolaylı görüşmelerin yeni turu yarın başlıyor.

Suriye'deki krize çözüm bulmak için Suriye rejimi ve Suriyeli muhalifler arasında yürütülecek dolaylı görüşmelerin yeni turu yarın Cenevre'de başlıyor.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Sözcüsü Ahmed Fevzi, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, görüşmelerin yeni turunun yarın başlayacağını söyledi.

Fevzi, de Mistura'nın yarın Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) heyetiyle bir araya geleceğini ifade etti.

Rejim heyetinin ise Suriye rejiminin milyonlarca vatandaşın yerinden olduğu ve yüz binlercesinin öldüğü iç savaş şartlarında yarın düzenleyeceği "genel seçimin" ardından Cenevre'ye gelmesi bekleniyor.

Görüşmelerin bu turunda ise siyasi geçiş sürecinin ele alınması hedefleniyor.

Sözcü Fevzi, de Mistura'nın Şam'dan İran'ın başkenti Tahran'a geçtiğini ve bugün de İranlı yetkililerle temaslarda bulunacağını sözlerine ekledi.

Suriye Haberleri

Ekin Yayın Grubu Şam Kitap Fuarı'nda
Şam devlet televizyonunda ilk kez Kürtçe yayın yapıldı
Rus heyeti Şam'da Suriyeli yetkililerle Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını görüştü
Esed rejiminin cezaevlerinde 96500 kişi katledilmiş
Haseke’de Suriye ordusu kontrolü devralıyor