Cenevre Görüşmeleri 14 Mayıs'ta Başlayacak mı?

Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin bir sonraki turunun 14 Mayıs'ta başlayabileceği belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Cenevre'de yapılan Suriye görüşmelerinin bir sonraki turunun 10 Mayıs'ta başlayacağını açıklamıştı ancak Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, konuya ilişkin bir açıklamada bulunmadı.

BM öncülüğünde 13 Nisan'da başlatılan görüşmelerin mevcut turu bugün tamamlanacak.

BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura ise görüşmelerin bu turunun tamamlanmasının ardından BM Güvenlik Konseyi'ni bilgilendirecek.

Öte yandan Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi ve heyeti bugün Cenevre'den ayrılacak.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi ise ateşkes ihlalleri ve insani yardımların durması nedeniyle Cenevre'deki barış görüşmelerini erteleme kararı almış ve sahada bu yönde iyileşme olmadan görüşmelere tekrar dönmeyeceklerini açıklamıştı. 

AA

 

Suriye Haberleri

Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz
Şam Kalp Hastanesi'nde ilk 5 ayda binlerce hasta şifa buldu
Yermuk Kampı Rusya, İran ve Esed rejiminin katliamlarının sembollerinden biri olmayı sürdürüyor