'Çatı' Resmiyet Kazandı

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için resmi başvuruların başladığı gün, CHP ve MHP, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylık başvurusunu Meclis Başkanlığı'na teslim etti.

İlk turu 10 Ağustos, ikinci turu isi 24 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için başvuru süresi başladı. İlk başvuru, İslam Konferansı Örgütü eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı üzerinde uzlaşan CHP ve MHP'den geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Oktay Vural, kendi partilerinin önergelerini Meclis Başkanlığı'na sundu. 

Altay ve Vural, önergeleri TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e teslim etti. 

 

AK Parti ve BDP henüz açıklamadı

 

Cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular 3 Temmuz Perşembe günü sona erecek. 

AK Parti ve BDP henüz adaylarını açıklamış değil. 

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, adaylarını 1 Temmuz Salı günü açıklayacaklarını söylemişti. 

BDP ise, cumhurbaşkanı adayını belirlemek için Cumartesi günü Parti Meclisi'ni topladı ancak partiden henüz bir açıklama gelmedi.

Aljazeera

Haber Haberleri

MİT Başkanı Kalın, İstanbul'da Hamas heyetiyle görüştü
Nureddin Yılmaz vefat etti
Türkiye'de yaklaşık 1,8 milyon yaşlı tek başına yaşıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail binlerce insanı katletti, bunun bedelini ödeyeceğinden hiç şüphem yok
Türkiye'nin yaşlı sayısı 98 ülkenin nüfusundan daha fazla