HAKSÖZ HABER
Hindistan Dışişleri Bakanı Vikram Misri, Pakistan'ı 22 Nisan'da Hindistan yönetimindeki Keşmir'de meydana gelen saldırının ardından topraklarındaki “terörist altyapıya” karşı harekete geçmemekle suçladı.
Misri, Yeni Delhi'de düzenlediği basın toplantısında “Pakistan terörle mücadele yerine inkâr ve suçlamadan başka bir şey yapmadı” dedi.
“Pakistan aynı zamanda dünya çapında teröristler için bir sığınak olarak haklı bir üne sahiptir” diyen Hindistan Dışişleri Bakanı Misri, Hindistan’ın işgal altında tuttuğu Keşmir’in özel statüsünü kaldırmasından sonra tansiyonun yükseldiğini unutmuş olmalı. Çatışmalar sürerken Keşmir’deki Müslümanlara yönelik baskılar da her geçen gün artıyor.
Çatışmanın odak noktası: Muridke nerede ve neden önemli?
Müridke, Pakistan'ın Pencap bölgesinde Lahor yakınlarında bir şehir ve Hindistan'ın gece boyunca gerçekleştirdiği füze saldırılarında vurulan yerlerden biri.
Hindistan'ın Sindoor Harekatı'nın başlıca hedeflerinden biri olan Leşker-i Tayyibe'nin üyelerinin kentte konuşlandığı söyleniyor.
Leşker-i Tayyibe tüm Keşmir bölgesinin Pakistan tarafından yönetilmesini istiyor ve 22 Nisan'da Hindistan yönetimindeki Keşmir'de Pahalgam'da düzenlenen saldırıyla bağlantılı olduğu iddia ediliyor.
Grup, ABD tarafından “terör örgütü” olarak tanımlanıyor ve daha önce 2008'de Mumbai'de düzenlenen saldırıyla ilişkilendirilmişti.