Caferi Türkiyeyi Savaş İlan Etmekle Suçladı

Büyükelçi Caferi, Türkiye'nin tutumunun savaş ilanı olduğunu iddia etti.

TRT'nin verdiği habere göre Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar Caferi, Türkiye ile birlikte Esed rejimi muhaliflerine destek veren Türkiye'nin bu tutumuyla Suriye'ye karşı savaş ilan etmiş olduğunu ileri sürdü.

BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye konusunda BM ve Arap Ligi Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'dan bilgi almasından sonra açıklamalarda bulunan Caferi, İstanbul'da yapılan Suriye'nin Dostları toplantısını ise “Suriye'nin Düşmanları” toplantısı olarak niteledi.

Türkiye'nin Suriye'nin düşmanı olmadığını kaydeden Beşar Caferi, ancak dünyanın birçok bölgesinden onlarca üst düzey yetkiliyi bir araya getiren İstanbul'daki toplantıda alınan “muhalefete destek verme” politikasının da ülkesine karşı savaş ilanı anlamına geldiğini ileri sürdü.

Caferi, 'Türkiye, bu toplantıyı gerçekleştirmeden önce Suriye'ye danışmalıydı. Ankara ayrıca Suriye'de rejim değişikliğini dillendirmekten vazgeçmeli” ifadesini kullandı.

Suriye Haberleri

Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz
Şam Kalp Hastanesi'nde ilk 5 ayda binlerce hasta şifa buldu
Yermuk Kampı Rusya, İran ve Esed rejiminin katliamlarının sembollerinden biri olmayı sürdürüyor