Burundi'nin Devlet Başkanı Yardımcısı Ülkeyi Terk Etti

Burundi'de Nkurunziza'nın devlet başkanı seçiminde tekrar adaylığına karşı çıkan Devlet Başkanı Yardımcısı Rufyikiri, ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle ülkeyi terk etti.

Burundi'de Pierre Nkurunziza'nın devlet başkanı seçiminde yeniden aday olmasına karşı çıkan Devlet Başkanı Yardımcısı Gervais Rufyikiri, ölüm tehditleri aldığını ve bu nedenle ülkeyi terk ettiğini belirtti.

Rufyikiri, Fransız televizyon kanalı France 24'te katıldığı bir programda, 25 Nisan'dan bu yana ölüm tehditleri aldığını ve bunların Nkurunziza'nın adaylığına karşı olduğunu açıklamasından sonra başladığını söyledi. 

Devlet Başkanı Nkurunziza'nın Danışmanı Willy Niamitwe ise Twitter hesabından "Güle güle Rufyikiri, nihayet kurtulduk" yazdı.

Niamitwe, Rufyiki'nin ülkeden kaçabileceğine ilişkin söylentiler çıktıktan sonra, devlet başkanı yardımcısının çalışma ziyareti dolayısıyla Burundi'den ayrıldığını kaydetmişti.

AA

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor