Bursa'da PKK Operasyonu: 3 Tutuklama

PKK'ya eleman toplamak amacıyla sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

Bursa'da, sosyal medya üzerinden PKK'nın talimatlarını içeren ve örgüte sempatizan ve eleman toplamak amacıyla paylaşımlarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, F. Ş, H. E. ve E. K'nın PKK'nın eylem ve faaliyetlerini meşru göstermek suretiyle sosyal medya üzerinden örgütü destekleyen kitleyi canlı tutmak, eylem ve etkinliklere sevk etmek, örgüte sempatizan toplamak ve örgüte eleman temin etmek amacıyla örgütün talimatlarını da içeren paylaşımlar yaptıkları öne sürüldü.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, F. Ş, H. E. ve E. K'yı gözaltına aldı.

“Zanlı”lara ait evlerde yapılan aramalarda ruhsatsız av tüfeği ve örgüt mensuplarına ait üç fotoğraf ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

AA

Haber Haberleri

Nedim Avcı kardeşimiz vefat etti
Erzurum, Van, Ağrı ve Muş'ta kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi
Adalet Bakanlığına Akın Gürlek, İçişleri Bakanlığına Mustafa Çiftçi atandı
Fidan: “PKK inşallah Irak’ta Suriye’den ders çıkartır da oradaki geçiş daha kolay olur”
Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu