Bulgaristan'da Camiye Çirkin Saldırı

Bulgaristan'daki tarihi Karaca Paşa Camisi'nin minaresine, kimliği belirsiz kişilerce, yaklaşık iki metre boyunda tahta haç asıldı.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya’nın 200 kilometre güneyinde bulunan Gotze Delçev kentindeki tarihi Karaca Paşa Camisi'nin minaresine, kimliği belirsiz kişilerce, yaklaşık iki metre boyunda tahta haç asıldı.

Gotze Delçev’in bağlı olduğu Blagoevgrad Bölge Müftülüğü yaptığı açıklamada, olayı şiddetle kınadı.

Ülkede son dönemde benzer eylemlerin sıklıkla meydana geldiğini ifade edilen açıklamada, “Müslüman cemaatinin maruz kaldığı bu gibi saldırılar, istisnai hareket veya adi suç olarak değil, daha büyük olaylara neden olabilecek İslam karşıtı suç olarak algılanmalıdır” ifadesi kullanıldı.

İbadet yerlerinin kirletilmesi ve harap edilmesini içeren tüm hareketleri şiddetle kınayan açıklamada ayrıca, “Dinlerarası çatışmaları körükleyen, doğrudan ulusal güvenliği tehdit eden bu olaylar, devletin güvenlik yetkililerince tüm ciddiyetiyle soruşturulmalı, suçlular adalet önüne çıkarılmalıdır” denildi.

Gotze Delçev Bölge Müftülüğü ayrıca, devletin ibadet yerlerinin korunması ve olası saldırıların önlenmesi için gerekli önlemleri almasını istedi.

Haber Haberleri

Efkan Ala’dan Çözüm Süreci mesajı: Nisan da olabilir sonrası da
MİT Başkanı Kalın, İstanbul'da Hamas heyetiyle görüştü
Nureddin Yılmaz vefat etti
Türkiye'de yaklaşık 1,8 milyon yaşlı tek başına yaşıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail binlerce insanı katletti, bunun bedelini ödeyeceğinden hiç şüphem yok