Bu Fotoğrafla İlgili İddialar Külliyen Yalan ve İftiradır

Başbakan Yardımcısı Atalay, KCK davası sanıklarının plastik kelepçeli fotoğraflarının, talimatıyla basına verildiği iddialarının külliyen yalan ve iftira olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KCK davası sanıklarının plastik kelepçeli fotoğraflarının, talimatıyla basına verildiği iddialarının külliyen yalan olduğunu belirterek, "O fotoğrafın yayınlanması Sayın Başbakanımızı, beni ve Hükümetimizi çok rahatsız etti, hiçbir zaman tasvip etmeyeceğimiz bir görüntüdür ve direkt çözüm sürecine yönelik bir provokasyondur" dedi. 

Atalay, emekli İstanbul İstihbarat Şubeden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'in, 2009'da Diyarbakır'da tek sıra halinde dizilmiş KCK tutuklularının fotoğrafının kendisinin talimatıyla basına sızdırıldığı iddialarını AA'ya  değerlendirdi.

Bu iddiaları ortaya atanları muhatap almak istemediğini belirten Atalay,  "Ancak tartışmaların doğru anlaşılması, kayıtlara geçmesi için söylüyorum, bu fotoğrafın yayınlanmasında bilgim olduğu konusu külliyen yalan ve iftiradır" diye konuştu. 

O fotoğrafın yayınlanmasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, kendisini ve Hükümeti çok rahatsız ettiğini vurgulayan Atalay,  "Hiçbir zaman tasvip etmeyeceğimiz bir görüntüdür ve direkt çözüm sürecine yönelik bir provokasyondur. Tamamen çözüm sürecini zora sokmak için yapılmış bir tertiptir bu fotoğrafın kimler tarafından çekilip servis edildiğini bulmak için o dönem valilerimiz ve emniyet müdürlerimizle birlikte çok uğraştık ancak maalesef kimin sızdırdığı bir türlü ortaya çıkmadı konunun başka yerlere çekilmesi bugün de bir provokasyon amacını taşımaktadır. "

AA

Haber Haberleri

Erzurum, Van, Ağrı ve Muş'ta kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi
Adalet Bakanlığına Akın Gürlek, İçişleri Bakanlığına Mustafa Çiftçi atandı
Fidan: “PKK inşallah Irak’ta Suriye’den ders çıkartır da oradaki geçiş daha kolay olur”
Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı