Brüksel'de İslamofobi Karşıtı Gösteri

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, İslamofobi protesto edildi.

Müslüman Hakları Belçika adlı sivil toplum kuruluşunun öncülük ettiği gösteride Brüksel Adliyesi önünde toplanan grup, yükselen İslamofobi ve ırkçılığın önüne set çekilmesi çağrısında bulundu.

Müslüman Hakları Belçika Başkanı Foaud Benyekhlef, "Barış içinde onurlu bir şekilde yaşamaktan, toplumun parçası olmaktan ve eşit katılımdan başka talebimiz yoktur" dedi.

Benyekhlef, Müslümanlara fiziki saldırılar, ayrımcılık, damgalama ve nefret söyleminin olağanlaştırıldığını ve genelde rapor edilmemesi nedeniyle İslamofobi vakalarıyla ilgili resmi verilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek bu sorunun küçümsenmemesi ve sorumlulara karşı harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Protestocular, yaklaşık 1 yıl önce Charleroi kentinde aile içi tartışmanın ardından gözaltına alınan ve karakolda hayatını kaybeden Kuzey Afrika kökenli Tarık Yusuf'un (42) ölüm nedeninin açıklanmasını ve sorumluların yargı önüne çıkarılmasını talep etti.

Belçika'da geçen ay göreve başlayan yeni koalisyon hükümetinde, aşırı milliyetçi Yeni Flaman İttifakı (N-VA) partisinden göçmenlerden sorumlu Devlet Bakanı Theo Francken'in, sosyal medyada Araplara ve Siyahlara yönelik ırkçı mesajları ortaya çıkmıştı.

Haber Haberleri

Erdoğan Putin’le görüşürken Odesa’da Türkiye feribotu Ruslar tarafından vuruldu
Hakan Fidan: Bütün sınır kapılarını açmaya niyetimiz var
Suriye Cumhurbaşkanı Şara'nın eşi Latife El Durubi'den Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ziyaret
Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı