Brükselde Camiye Saldırı: 1 Ölü

Brüksel'de genellikle Şiilerin gittiği camiye molotofkokteyli ile saldırı düzenlendi. İmam hayatını kaybetti.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir Şii camisine yapılan molotofkokteylli saldırıda cami imamı hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Brüksel'in Anderlecht semtinde bulunan camiye atılan molotofkokteylinin ardından çıkan yangını kısa sürede müdahale ederek kontrol altına alan itfaiye görevlilerinin 46 yaşındaki imamın cesedini buldukları bildirildi.

Anderlecht Belediye Başkanı Vincent Van Goidsenhoven, saldırı sırasında camide bulunan cemaatin dışarı kaçarak canlarını kurtardığını 1 kişinin yaralandığını belirtti.

Olayın ardından çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis, görgü tanıklarının saldırgan olarak teşhis ettiği bir kişiyi gözaltına aldı. 

 

RTBF televizyon kanalına açıklama yapan görgü tanığı İzzeddin Lagmiş, 10 kadar kişinin namaz kılmak için toplandığı sırada bir kişinin elinde bir çantayla geldiğini belirtti.

Görgü tanığına göre bu kişinin çantanın içindeki benzin dolu şişeleri odanın ortasına fırlatmasıyla birlikte süratle yangın çıktı ve imam yangını söndürmek isterken odada sıkışıp hayatını kaybetti.

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı