BM'den Esed Rejimine Kınama

BM Genel Kurulu 3. Komitesi Esed rejiminin insan hakları ihlallerini kınayan tasarıyı 125 oyla kabul etti.

BM Genel Kurulu'nun İnsan Hakları'ndan Sorumlu 3. Komitesi, Esed rejiminin sivil halka karşı işlediği insan hakları ihlallerini kınayan tasarıyı 13'e karşı 125 oyla kabul etti.

Suudi Arabistan'ın hazırladığı karar tasarısının oylamasında İran, Rusya, Kuzey Kore ve Çin'in de aralarında olduğu 13 ülke ret oyu verirken, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 125 ülke olumlu yönde oy kullandı. 47 ülke ise çekimser kaldı.

Yasal bağlayıcılığı olmayan tasarıda, Suriye hükümetinin 2011'de başlayan olaylarda sivillere karşı silahlı şiddet uyguladığı ve insan haklarını açık bir şekilde ihlal ettiği belirtilerek, bu durum kınandı.

Tasarıda ayrıca IŞİD'in bölgede giderek artan şiddet eylemleri de kınandı. 

Uluslararası kamuoyunun bakışını yansıtması açısından önemli görülen karar tasarısı, aralık ayında onay için BM Genel Kurulu'nda değerlendirilecek.

 

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor