BM Halep’te Sivillere Yönelik Artan Saldırıları Kınadı

Birleşmiş Milletler, Suriye’nin Halep kentinde sivillere yönelik artan saldırıları kınayarak, taraflara ateşkes çağrısında bulundu.

Suriye’nin Halep kentinde sivillere yönelik artan saldırılar Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kınanarak, taraflara ateşkes çağrısında bulunuldu.

AA’da yer alan habere göre, Suudi Arabistan tarafından hazırlanan ve BM Genel Kurulu’nun insan haklarından sorumlu 3’üncü komitesinde oylanan karar tasarısı, 15 “hayır” oyuna karşı 116 “evet” oyuyla kabul edildi.

Oylamada, Suriye’de katliamlara öncülük eden Beşşar Esed’in destekçileri Rusya ve İran “hayır” oyu kullanırken, 49 üye ülke de çekimser kaldı. Komitede kabul edilen kararlar, gelecek ay Genel Kurul’da da oylanacak.

Suriye’deki insan hakları ihlâlleri, savaşın başladığı 2011’den bu yana her yıl Genel Kurul’un insan hakları komitesinde oylanarak kınanıyor.

Halep’te sivillere yönelik artan saldırıların kınandığı bu yılki kararda, ateşkes ve insânî yardımların ulaştırılması çağrısı da yapıldı.

Suriye Haberleri

İlk "AB-Suriye Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı" gerçekleştirildi
Avrupa Birliği'nden Suriye kararı
Akçakale Sınır Kapısı 12 yıl sonra sivil geçişlere açılıyor
Atıf Necib davasında 2. duruşma: Firari suçlular gıyaben yargılanacak 
Esed rejimi tarafından alınkonan çocuklar ailelerine kavuştu