Birgün Gazetesi'nin Esed Yandaşlığı

Suriye’de kendi halkına katliam yapan Baas rejimi yanlısı Birgün gazetesi, Esed yanlısı olduğunu göstermek için haberin içeriğine Esed'in mesleğini de iliştirdi..

Yaptığı provokatif ve nefret haberleriyle dikkat çeken Birgün gazetesinin Suriye’de yüzbinlerce insanın ölümünden sorumlu diktatör Beşar Esed’i savunurken kullandığı dil dikkat çekti.

Birgün, Suriye’de çatışan örgütlerden Nusra Cephesi lideri El Culani’nin, Beşar Esed’i öldürene 3, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı öldürene ise 2 milyon Euro ödül vereceğini açıklamasını Rus Sputnik ajansına dayandırarak haber yaptı.

 

Birgün, haberi Twitter’dan “Cihatçı çete Suriye Devlet Başkanı Uzman Doktor Beşşar Esad’ın başına para ödülü koydu” şeklinde duyurdu. Birgün editörünün Nusra’dan nefret ifadesiyle “cihatçı çete” Esed’ten ise büyük bir saygı ve taltifle mesleğine de vurgu yaparak “Uzman Doktor” diye bahsetmesi dikkat çekici.

“Göz mütehassısı olduğu da vurgulanmalıydı”

Gazeteci Yıldıray Oğur’da Birgün’ün ifadesini alaya alarak “Gerçek yandaşlık bu ama göz mütehassısı olduğu da vurgulanmalıydı” şeklinde tweet attı.

Kaynak: Haber10

Haber Haberleri

Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu
AK Parti'li Kanat, İsrail'i kınamayan yetkililerin konuşma meşruiyetlerini kaybettiğini vurguladı