Bir Doğuma Kilitlenen Dünya, Bin Ölüme Kör!

İngiltere Prensi Williams’ın doğan çocuğu bütün dünyanın gündeminde; ya Suriye'de ölen çocuklar kimin gündeminde?

Yılmaz Bilgen / Haksöz-Haber

İngiltere Prensi William’ın Cambridge düşesi Kate Middleton’tan doğan çocuğu dünya ve Türkiye medyasının gündemdeki ilk haberleri arasında yer aldı…

Krallık; İngiliz idaresinde sembolik bir konumdan öte anlam taşımıyor. Yeni doğan bebek ise babasından sonra tahtın varisi ilan edildi. Başkan Obama başta olmak üzere tüm dünya liderlerinin kutladığı bu doğum olayı dünyanın öte yüzünde var olan çocuk katliamlarını görmeyen efendilerin sergilediği ikiyüzlülüğün de ispatı olma özelliğini taşıyor.

Yeryüzünün en kanlı çocuk katliamlarına yirmi saniye ayırmayan medya kuruluşları günlerdir Londra'daki St. Mary's Hastanesinden dakikalarca süren son dakika bağlantıları gerçekleştirmekteler.

Prens William ve Kate Middleton’un veliaht prenslerinin haberine başta muhafazakar medya kuruluşları olmak üzere Türkiye’den de büyük ilgi gösterilmesi oldukça manidar.

Pazartesi haber bültenlerinin ilk gündem maddeleri arasında yer alan bu doğum hadisesi Arakan’da yakılan, Suriye’de işkenceden geçirildikten sonra katledilen ve sonrasında da ölü bedenlerine yeniden işkence edilen masum bebeklerin, tek suçu Filistin’de doğmak olan, kimyasal bombalarla can verdikten sonra göçük altlarından çıkarılan Filistinli çocukların, Doğu Türkistan’da Müslüman bir ailenin evladı olması vahşice katledilmesi için yeterli olan sabilerin hayatlarını hiçe sayan anlayışa yakışan bir tutum idi.

BİR DOĞUM:

BİN ÖLÜM:

Haber Haberleri

Kudüs'te Siyonist askere saldıran Türkiyeli Hasan Saklanan şehit oldu
Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu