Bir Aylık İkizleriyle Türkiye'ye Sığındılar (FOTO)

Rakka'ya bağlı Tel Abyad'da yaşayan Suriyeli İsa Ali Şeyh, eşi ve 4 çocuğuyla yaklaşık 20 kilometre yürüdükten sonra Türkiye'ye geçti.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava bombardımanı ile PYD'nin baskısından kaçan Suriyeli çift, aralarında 1 aylık ikizleri de olan çocuklarıyla Türkiye'ye sığındı. 

Rakka'ya bağlı Tel Abyad'da yaşayan Suriyeli İsa Ali Şeyh, eşi ve 4 çocuğuyla yaklaşık 20 kilometre yürüyerek Türkiye sınırına geldi. Zaman zaman 40 dereceye ulaşan sıcak havada 6 gün boyunca yürüyen Şeyh ve ailesi, işlemlerin ardından Türkiye'ye alındı. 

Bir ay önce dünyaya gelen "Maye" ve "Mintehe" isimli ikizleriyle Akçakale ilçesine geçen Suriyeli ailenin bir hayli yorgun oldukları gözlendi. 

İsa Ali Şeyh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok zor ve yorucu bir yolculuğun ardından Türkiye'ye ulaştıklarını söyledi.

Yol güzergahı boyunca en çok 1 aylık ikiz bebekleri için endişelendiklerini ifade eden Şeyh, "20 kilometrelik yolu yürüyerek tamamladık. Yol boyunca uğradığımız köydekiler ve sınırdaki askerler bize çok yardım etti. Türkiye'ye geldiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

Suriye Haberleri

İHH, İdlib'deki kamplara günlük yaklaşık 85 bin ekmek dağıtıyor
Rukban Kampı sakinleri, Esed rejimi karşıtı protesto düzenledi
Suriye'de 2011'den bu yana 717 gazeteci öldürüldü
İdlib üniversitesi Gazze'ye destek gösterisi düzenledi
Esed rejimi Suveyda'ya askeri sevkiyat yapıyor