Bingöl'de 19 Geçici Güvenlik Bölgesi

Bingöl merkez ile 5 ilçedeki 13 alanda uygulanan geçici özel güvenlik bölgesinin süresi uzatıldı.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, PKK örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıların sosyal ve ekonomik gelişimi olumsuz etkilediği belirtildi.

Bu saldırılar nedeniyle vatandaşın, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum bırakıldığı vurgulanan açıklamada, asayişi temin etmek için her türlü tedbirin alındığı kaydedildi.

5-19 TARİHLERİ ARASINDA BU BÖLGELERE GİRİŞ YASAKLANDI

Bingöl merkez Ortaçanak köyü Hasar Yaylası ile Hasar Tepe, Adaklı'nın Aysaklı-Maltepe vadisi ve Aktaş Çatmaoluk, Genç ilçesinin Sağgöze, Büyükçağ, Yeniyazı, Dikpınar, Derman ve Şekeran, Karlıova'nın Hasanova -Hışhışak Deresi, Solhan'ın Yenibaşak-Doğuyeli ile Yayladere'nin Horivanik-Tahkim Deresi bölgelerinin geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiği anımsatılan açıklamada, bu alanlara 5-19 Ocak tarihleri arasında vatandaşların can ve mal güvenliği açısından girişlerinin yasaklandığı kaydedildi.

AA

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı