Bingöl'de 19 Geçici Güvenlik Bölgesi

Bingöl merkez ile 5 ilçedeki 13 alanda uygulanan geçici özel güvenlik bölgesinin süresi uzatıldı.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, PKK örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıların sosyal ve ekonomik gelişimi olumsuz etkilediği belirtildi.

Bu saldırılar nedeniyle vatandaşın, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum bırakıldığı vurgulanan açıklamada, asayişi temin etmek için her türlü tedbirin alındığı kaydedildi.

5-19 TARİHLERİ ARASINDA BU BÖLGELERE GİRİŞ YASAKLANDI

Bingöl merkez Ortaçanak köyü Hasar Yaylası ile Hasar Tepe, Adaklı'nın Aysaklı-Maltepe vadisi ve Aktaş Çatmaoluk, Genç ilçesinin Sağgöze, Büyükçağ, Yeniyazı, Dikpınar, Derman ve Şekeran, Karlıova'nın Hasanova -Hışhışak Deresi, Solhan'ın Yenibaşak-Doğuyeli ile Yayladere'nin Horivanik-Tahkim Deresi bölgelerinin geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiği anımsatılan açıklamada, bu alanlara 5-19 Ocak tarihleri arasında vatandaşların can ve mal güvenliği açısından girişlerinin yasaklandığı kaydedildi.

AA

Haber Haberleri

Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü
Bloomberg: Türkiye, Ege ve Akdeniz’deki deniz yetki alanlarını yasayla ilan etmeye hazırlanıyor
Hakkari merkezli soruşturmada "20 milyar liralık suç ağının yönetim merkezi" deşifre edildi