Beşşar'ın Jetleri YPG'nin Yardımına Yetişti

Irak ve Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Kobane’ye (Ayn el-Arab) yönelik saldırıları sürerken, Suriye uçakları da YPG'yi rahatlatacak müdahalelerde bulundu.

Türkiye sınırına oldukça yakın uçtukları iddia edilen Suriye uçakları, Kobane’yi Minbic’e ve Halep’e bağlayan köprü ve çevredeki mevziler vurdu. Süleyman Şah Türbesi’nin de bulunduğu Karakozak Köyü’ndeki köprü, IŞİD’in Kobane saldırısı için ikmal hatlarından biri. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Süleyman Şah Türbesi'nin etrafındaki IŞİD mevzilerinin ve köprünün vurulduğu bildirildi. Köprüde hasar olmasına rağmen köprünün ulaşıma açık olduğu öğrenildi.

hurriyet.com.tr'de yer alan haber göre, geçtiğimiz hafta, Suriye uçakları Kobane’nin güneybatısındaki el Bab kasabasındaki IŞİD merkezlerini hedef almıştı.

İkinci cephe açıldı

Öte yandan Kobane’de IŞİD saldırısına direnen PKK bağlantılı YPG'nin Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin karşısına düşen, Haseke eyaletine bağlı Serekaniye’nin (Ras el-Ayn) batısındaki IŞİD kontrolündeki köylere karşı saldırı başlattı. Türkiye sınırına sıfır noktadaki Til Henzir, El Raviye, Dehma ve Furayşah’ta taraflar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 

Suriye Haberleri

İşgalci İsrail askerleri Suriye'nin Dera kırsalındaki bir köye girdi
Esed sonrası Suriye: İşgalci İsrailli yerleşimciler neler yapıyor?
Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz