BDP'li 2 Tutuklu Milletvekiline Tahliye Kararı

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin kararı üzerine BDP milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan'ın tahliyesine karar verdi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin kararı üzerine BDP milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan'ın tahliyesine karar verdi.

Anayasa Mahkemesi'nin KCK davasından tutuklu bulunan BDP milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan'ın başvurusuna "seçme ve seçilme haklarının ihlal edildiği" şeklindeki kararı üzerine vekillerin avukatları, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye başvurusunda bulundu. 

Mahkeme heyeti, tahliye talebine ilişkin mütalaanın hazırlanması için dosyayı mahkemenin savcısına gönderdi. Mahkemenin Savcısı da iki tutuklu vekil için tahliye talebinde bulundu. 

Savcının mütalaasını değerlendiren mahkeme heyeti, Anayasa Mahkemesi'nin kararını göz önünde bulundurarak BDP milletvekilleri İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım'ın tahliyesine karar verdi.

 

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor