Bayırbucak'taki Çatışmalar Güney Bölgelerde Yoğunlaştı!

Suriye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesindeki çatışmalar, güneydeki Gımam, Zuveyk, Derhanne ile Cebel Ekrad bölgesi ve çevresinde yoğunlaştı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Esed ve Rusya güçlerinin, Türkmen köylerine yönelik saldırıları bugün de sürüyor.

Dün yoğun çatışmaların yaşandığı ve Türkmenlerin eline geçen Kızıldağ'ın tepesinden aralıklarla patlama sesleri gelirken, çatışmaların bölgenin güneyinde yer alan Gımam, Zuveyk, Derhanne ile Cebel Ekrad bölgesi ve çevresinde devam ettiği belirtildi.

Öte yandan, Türkmenlerin kontrolündeki Avanlı bölgesinde bazı mevzilerin rejimin eline geçtiği öğrenilirken, önceki gün Esed rejiminin Kızıldağ'ın kontrolünü kaybetmesinin ardından Bayırbucak Türkmen bölgesine saldırmak için farklı bölgelerden yeni cepheler açmaya çalıştığı öğrenildi.

Türkiye'ye Geçenlerin Sayısı 500'e Ulaştı

Öte yandan Bayırbucak Türkmen bölgesi Arfalı noktasından gelen 90 kişi, Yayladağı sınırından Türkiye'ye kabul edildi.

Evlerini terk ederek Suriye'den çıkmak isteyen ailelerden bazıları, Türkiye'ye geçmek için Yayladağı sınırına geldi.

Türkiye'ye alınan çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan 90 kişi, kendi istekleriyle çeşitli il ve ilçelerdeki akrabalarının yanına gönderildi.

Son 5 günde Yayladağı Arfalı noktasından Türkiye'ye geçenlerin sayısı 500'e ulaştı.

AA

Suriye Haberleri

İşgalci İsrail askerleri Suriye'nin Dera kırsalındaki bir köye girdi
Esed sonrası Suriye: İşgalci İsrailli yerleşimciler neler yapıyor?
Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz