Baydemir ve BDPli Vekiller Açlık Grevinde

Osman Baydemir'den sonra BDP'li milletvekilleri de açlık grevlerine destek olmak için greve başladı.

Açlık grevlerinin 60. gününde hükümetten adım atılmadığı gerekçesiyle BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Aysel Tuğluk, Sırrı Süreyya Önder, Sabahat Tuncer, Adil Kurt ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Belediye Konukevinde süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı.

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, "Cezaevindeki yürütülen eylemin sorumluluklarına ortak olma eylemidir. Çözüm bulunarak cezaevindekilerin eylemi sona ererse biz de sona erdiririz. Aksi takdirde sonuna kadar yürümeye kararlıyız" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise BDP'li bütün belediye başkanı ve meclis üyeleri adına açlık başladığını açıkladı.

Osman Baydemir, BDP'li belediye başkanlarıyla Bağlar Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Baydemir, seçilmişler olarak müzakere kanallarının açılması ve cezaevindeki kardeşlerinin yaşam hakkına halel gelmemesi için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

60. GÜNE GİRİLDİ

PKK ve KCK'nın talimatıyla 66 cezaevinde 60 gün önce başlatılan açlık grevleri eylemlerine şu ana kadar yaklaşık 700 kişinin katıldığı belirtiliyor.

Açlık grevi eylemleri yapanların talepleri arasında Öcalan'ın durumunun iyileştirilmesi, anadilde savunma hakkı ile anadilde eğitim hakkı bulunuyor.

Hükümet şu ana kadar Öcalan'ın ailesiyle görüşmesinde hiçbir engel bulunmadığını ve anadilde savunma konusunda da adım atıldığını duyurdu.

Anadilde eğitim konusunda ise hem hükümet hem de muhalefet partileri  mesafeli duruyor.

 

Haber Haberleri

Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu
AK Parti'li Kanat, İsrail'i kınamayan yetkililerin konuşma meşruiyetlerini kaybettiğini vurguladı