Batılı gözüyle Türkiye ve IŞİD

Bush’un “ya bizimlesiniz, ya teröristlerle” söylemini eleştirenler bile aynı mantıkla hareket ediyorlar!

HASAN SOYLU / HAKSÖZ-HABER

Türkiye’nin Amerikan operasyonlarının neresinde yer alacağı tartışmaları doludizgin sürerken hem batıdan, hem de içerideki batıcılardan gelen çağrılar, eleştiriler, baskılar artarak sürüyor.

Türkiye’yi IŞİD karşıtı cephede öncü müfreze rolüne sokmaya çalışan bu çevreler ısrarla Türkiye’yi çekimser davranmakla ve bu şekilde IŞİD’i kollamakla suçluyorlar.

Aşağıdaki karikatür de aynı mantığı yansıtmakta. İsrailli bir karikatüristin çizgilerle verdiği mesaj çok net.

Ne ilginç değil mi? Eğer IŞİD’e karşı ABD’nin ve Batılı emperyalistlerin yanında yer almıyorsanız, teröristleri desteklemiş oluyorsunuz. Aynen, Esed rejimine karşı mücadeleyi desteklediğinizde olduğu gibi! Amaç terörizme karşı sivilleri korumaktı değil mi!? 

-Türkiye’nin İslamcı yönetimi

-Irak Şam İslam Devleti'ne karşı mücadeleye destek vermeyecek. 

-Ve ne hikmetse

-Batı buna şaşırmış görünüyor 

 

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı