Batı Şeria ve Kudüs'te bir haftada 54 direniş eylemi

Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs'te son bir haftada, işgalcilere ve Yahudi çetelere karşı 54 ayrı direniş eylemi kayda geçti.

Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs'te, son bir hafta içinde halk direnişinin hız kesmeden sürdüğü bildirildi.

Filistinli kaynaklara göre, farklı bölgelerde işgalcilere ve Yahudi çetelere yönelik toplam 54 direniş eylemi gerçekleştirildi.

Söz konusu eylemler kapsamında Yahudi çetelere ait üç araçta hasar meydana gelirken, Filistinlilere ve mülklerine yönelik 13 yerleşimci saldırısına da karşılık verildi.

Direniş faaliyetlerinin Batı Şeria ve Kudüs genelinde 38 ayrı temas noktasında yoğunlaştığı, bu alanlarda yüz yüze çatışmaların yaşandığı aktarıldı.

Filistinli kaynaklar, bu eylemlerin işgalcilerin ve Yahudi çetelerin saldırılarına karşı toprakları ve mülkleri savunma amacı taşıdığını vurguladı.

Filistin Haberleri

1000 gündür süren soykırım Gazze’de belediye hizmetlerini çöküşün eşiğine getirdi
Gazze'deki çocuklar 1000 gündür hayatta kalma savaşı veriyor
1000 gündür süren soykırımda 265 gazeteci soykırımı belgelemenin bedelini canıyla ödedi
Eski BM Raportörü Lynk, Batılı güçlerin Gazze'deki soykırımı durdurmamayı tercih ettiğini söyledi
Soykırımın 1000. gününde hastalar tedaviye ulaşamadığı için hayatını kaybediyor