Başörtüsü Serbestisine TBMM Önünde Protesto

CHP'li kadın vekillerin desteğiyle TBMM önünde toplanan bir grup kadın Mecliste başörtüsü yasağının kaldırılmasını protesto etti.

Anadolu Kadın Hareketi, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türk Kadınlar Birliği, T.C. Sanatçı İnisiyatifi, Türkiye Gençlik Birliği ve Vardiya Bizde Platformu üyeleri Mecliste başörtüsü yasağının kaldırılmasını protesto etti. Protestoya CHP'li vekiler de destek verdi.

Güvenpark'ta toplanıp TBMM'ye yürüyen grup, Meclis'in Dikmen kapısında açıklama yaptı.

Selma Tunca, grup adına yaptığı açıklamada, kadınlara yönelik düzenlemeleri eleştirerek, "Son dönemde kadınlar yararına gibi gösterilen, özünde kadını iş yaşamından sürgün eden, esnek çalışma, uzun doğum izinleri, çocuk sayısı oranında paralel destek gibi düzenlemeler bütünüyle kadınlarımızın aleyhinedir" iddiasında bulundu.

Gruba CHP Milletvekilleri Fatma Nur Serter ve Dilek Akagün Yılmaz destek verdi.

 

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı