Başörtüsü Özgürlüğü İçin İmza 7 Milyonu Aştı

Kamuda başörtüsü ve kılık kıyafet serbestisi için düzenlenen imza kampanyası hedefine ulaşıyor.

Memur Sen’in kamuda başörtüsü ve kılık kıyafet serbestisi için düzenlediği imza kampanyasının, hedefine başarıyla yaklaştığı bildirildi. Memur Sen’den alınan bilgilere göre Fethiye’den Yüksekova’ya, Çorlu’dan Fatsa’ya yurdun her bir noktasından kampanyaya imza ve destek yağıyor. Kampanya diğer birçok sendika ve sivil toplum kuruluşlarınca da destekleniyor.

İMZA SAYISI 10 MİLYONU GEÇEBİLİR

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu iki hafta önceki tasnif çalışmalarına göre sayılan imza sayısının 2 milyonu aştığını bildirdi. Henüz devam eden imza verme ve sayılıp tasnif edilmeyen imzalarla birlikte bu sayının 7 milyonu aştığı belirtiliyor. Ayrıca bu rakama, diğer sendika ve sivil toplum kuruluşlarınca toplanan imzaların da eklenmesiyle hedeflenen 10 milyon sayısının çok üzerinde bir sayıya ulaşılacağı kaydediliyor.

‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyasının başarıyla ve hızla hedefine doğru ilerlediğini kaydeden Ahmet Gündoğdu şu açıklamada bulundu:

“Artık seçim sandıklarında bile seçim görevlisi yapılamayan başörtülünün bu ülkenin öz vatandaşı olduğu gerçeği ile yüzleşmemiz lazım. Artık kadınlara eş kontenjanından birey olarak yaklaşma ayıbından kurtulup, onların müstakil birey olduğu gerçeğini görmek lazım. Artık eğitim, çalışma ve siyaset hakkı boyutu ile kadın erkek arasında başı örtülü, başı açık kadınlar arasında ayrımcılık yapmamak lazım.” 

 

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor