Başörtülüyü İşten Atan Şirkete Rekor Ceza

ABD'de başörtülü çalışanını işten çıkaran şirkete 5 milyon dolar ceza verildi.

ABD'de en büyük telefon şirketlerinden biri konumunda olan AT&T, başörtülü çalışanını işten çıkardığı için 5 milyod dolar para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, AT&T'nin ayrımcılık suçu işlediğine hükmetti. Şirketin Kansas şehrinde teknik elemam olarak çalışan 41 yaşındaki Sushann Bashir 6 sene önce Müslüman olunca iş yerine başörtüsüyle gitmeye başladı. Bu sebeple amirleri tarafından baskıya maruz kalınca üst düzey yetkililere şikayette bulundu ve işten çıkartıldı. Bunun üzerine mahkemeye başvuran Susann Bashir davayı kazandı ve şirkete 5 milyon dolarlık para cezası kesildi.

Star'da yer alan habere göre AT&T sözcüsü Marty Richter, şirket olarak her türlü milletten çalışanları kabul ettiklerini mahkemenin verdiği kararı doğru bulmadıklarını söyledi.

Haber Haberleri

Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu
Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü
Bloomberg: Türkiye, Ege ve Akdeniz’deki deniz yetki alanlarını yasayla ilan etmeye hazırlanıyor