Başkanın İstifa Etmesi İçin Evi Yakıldı

Silopi Belediye başkan vekili ve 4 belediye meclis üyesi BDP'den ihraç edildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, Belediye Başkan Vekili Hüsnü Yıldırım ile 4 belediye meclis üyesi BDP'den ihraç edildi. Başkan ve meclis üyelerinin belediyedeki görevlerinden de istifa etmeleri için zorlandı.

Ancak başkan ve meclis üyeleri, vatandaşlara hizmet için görev yaptıklarını ve istifa etmeyeceklerini belirtti. Yöneticileri tehdit eden bir grup, akşam saatlerinde yöneticilerin evlerine el yapımı patlayıcı attı.

Kimliği belirsiz kişilerin düzenlediği saldırıda, evin bahçesinde oynayan 1 çocuk yaralandı. Belediye meclis üyesinin çocuğu olduğu öğrenilen yaralı, Silopi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Polis şimdi saldırıyı gerçekleştirenleri yakalamak için çalışma başlattı.

Belediye Başkan Vekili Hüsnü Yıldırım ile 4 belediye meclis üyesi, uyuşmazlık sebebiyle 19 Ocak'ta partiden ihraç edilmişti.

AA

 

Haber Haberleri

Kocaeli'de keşif ve gözetleme amaçlı kullanılan İHA bulundu
İBB’nin Fidanlık projesinde mescid sansürü: Halk tepkili
Gain Medya'ya kayyum atandı
Erdoğan Putin’le görüşürken Odesa’da Türkiye feribotu Ruslar tarafından vuruldu
Hakan Fidan: Bütün sınır kapılarını açmaya niyetimiz var