Barzani’nin 49 Yıl Sonra Ortaya Çıkan Seyyid Kutub Mektubu

Kürt lideri Mele Mustafa Barzani’nin İslam tarihinin önde gelen düşünce adamı Seyyid Kutub’un idam edilmemesi için dönemin Mısır Cumhurbaşkanı Cemal Abdülnasır’a mektup yazdığı ortaya çıktı.

22 Ağustos 1966'da hakkında idam cezası verilen İslam tarihinin önemli düşünce adamı ve Müslüman Kardeşler’in yöneticilerinden Seyyid Kutub, 29 Ağustos 1966'da idam edilmişti.

Rûdaw’a konuşan Irak İslami Partisi eski Genel Sekreteri Dr. Muhsin Abdulhamid, Kürt lideri Mele Mustafa Barzani ve Seyyid Kutub hakkında bilinmeyenleri anlattı.

Dr. Abdulhamid, 1966’da Müslüman Kardeşler’den bir heyetin  Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Sekreteri Mele Mustafa Barzani’yi İran sınırında ziyaret ettiğini ifade etti.

Dr. Muhsin Abdulhamid, “Heyette yer alan Müslüman Kardeşler’in  Irak’taki yöneticilerinden Nizameddin Abdülhemid ve Şeyh Nazım Asım, Mele Mustafa Barzani’den  dönemin Mısır Cumhurbaşkanı Cemal Abdülnasır’a bir mektup yazarak, Kutub’un idam edilmemesini talep etti” dedi.

Dr. Abdulhamid, Mele Mustafa Barzani’in ise boş bir kağıdı Müslüman Kardeşler heyetine uzatarak, “Sizin bu mektuba yazacağınız her şeyin altına imzamı atarım” dediğini belirtti.

Dr. Abdulhamid, sözkonusu mektubun daha sonra Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’den Kahire’ye gönderildiğini söyledi.

 “Mele Mustafa Barzani, Seyyid Kutub’un tefsirlerine hayran biriydi” diyen Dr. Abdulhamid, “Barzanin’nin Mısır Cumhurbaşkanı Cemal Abdülnasır’la iyi bir dostluğu olmasına rağmen Seyid Kutub’a karşı olan sevgisi Müslüman Kardeşler arasında takdirle karşılanıyordu” dedi.

Gündem Haberleri

Kemalistler iyice azıttı: 6 yaşındaki çocuğa sözlü tacizde bulundu
Filistin'e destek veren sporcuya 'şampiyonluğunu alırız' tehdidi
İşgal çetesi kabinesinde 'Refah' çatlağı
İşgal basını: Netanyahu, UCM'nin çıkarabileceği tutuklama emri konusunda "çok gergin"
Netanyahu "barış anlaşması imzalanmasını" engelliyor