Barzani'den Sınırdışı Operasyonu Değerlendirmesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen Kürt Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani yazılı açıklama yaptı.

Türkiye'den dün gece Kuzey Irak'taki PKK hedeflerini vurması üzerine Başbakan Davutoğlu, Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani ile telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Mesut Barzani, Davutoğlu ile görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bugüne kadar elinden geleni yaptığını, bundan sonra da yapmaya devam edeceğini söyledi.

Bölgesel Yönetim Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Mesut Barzani, Ahmet Davutoğlu'na Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, PKK mevzilerine yaptığı bombardımandan dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti.

Açıklamada, "Sorunların daha fazla gerginliğe yol açmaması için taraflara talepte bulunduk. Çünkü barış sorunların tek çözüm yoludur" denildi.

"Yıllar sürecek bir diyalogun, bir saat sürecek savaştan bile daha iyi olduğunun" altını çizen Barzani, "Bundan dolayı Kürdistan Bölgesi gerginliğin daha da artmaması için elinden geleni yapacaktır. Çözüm sürecine dönüş en iyi yoldur" dedi.

 

Haber Haberleri

Nedim Avcı kardeşimiz vefat etti
Erzurum, Van, Ağrı ve Muş'ta kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi
Adalet Bakanlığına Akın Gürlek, İçişleri Bakanlığına Mustafa Çiftçi atandı
Fidan: “PKK inşallah Irak’ta Suriye’den ders çıkartır da oradaki geçiş daha kolay olur”
Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu