Barcelonada Filistin Sürprizi

Barcelona, Real Madrid ile yapacağı karşılaşmaya İsrailli asker Gilad Şalit yerine, Filistinli sporcu ve teknik adamları davet etti.

Geçen yıl Hamas tarafından serbest bırakılan İsrailli asker Gilad Şalit'e yaptığı daveti, gelen tepkiler üzerine iptal eden Barcelona Kulübü, tepkileri dindirme amacıyla Şalit yerine Filistinli sporcuları ve teknik adamları maça davet ettiğini açıkladı.

Filistin Futbol Federasyonunu (FFF) ise 7 Ekim'deki "El Clasico" maçı öncesi, davet dolayısıyla Barcelona Kulübü'ne teşekkür etti. FFF, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Filistin halkına yapılan bu daveti memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

Açıklamada Barcelona'nın serbest bırakılan Filistinli oyuncu Mahmud Sarsak, Filistin'in Madrid Büyükelçisi Musa Avde ve FFF Başkanı Cibril Recub'a da davet gönderdiği belirtildi.

Batı Şeria'ya giderken, Gazze ile İsrail arasındaki kontrol noktasında tutuklanan Filistinli futbolcu Sarsak, 96 gün süren açlık grevi sonrasında 10 Temmuz'da serbest bırakılmıştı.

Hamas ve Filistinli gruplarca 2006-2011 yılları arasında Gazze Şeridi'nde alıkonulan İsrail askeri Gilad Şalit, Hamas ve İsrail arasında yapılan anlaşmada, hapishanelerde tutuklu bulunan yüzlerce Filistinli mahkuma karşılık serbest bırakılmıştı. (timeturk)

Haber Haberleri

Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası
MİT, Mossad için çalıştığı tespit edilen 2 ajanı İstanbul'da yakaladı