Banyas İntikamı ve Kusayr’dan Bir Görüntü

Suriyeli mücahidler Banyas halkına adadıkları operasyonda Esed güçlerinin elinden bir askeri kışlayı aldılar.

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de Baas ordusu, özellikle hava saldırılarıyla katliamları gerçekleştirirken direniş güçlerinin operasyonlarıyla kan kaybediyor.

Ahraru'ş-Şam Hareketi Türkçe Medya Ofisi, “Banyas Halkının Kısas Gazvesi” olarak adlandırılan operasyon sonucunda muhaliflerin "Askeri eş-Şebibe Kışlasını" ele geçirdiklerini duyurdu ve çatışmanın görüntülerini yayınladı.

Videoda muhaliflerin düzenledikleri operasyon sonucu ele geçirilen askeri kışlanın görüntüleri yer alıyor. Kışlayı ele geçiren mücahidler tekbirler getirerek ve secde ederek zaferi kutluyorlar.

“İlelebet Önderimiz Muhammed Efendimiz!” şeklinde slogan atan mücahidlerin bu operasyonu Banyas halkına adadıkları ifade ediliyor. Dün yapılan baskınla başlayan “intikam operasyonu” sırasında 11 zırhlı araç havaya uçuruldu. Ordudan ayrılmak için kendilerine verilen süreyi reddeden çok sayıda Esed askeri de öldürüldü. 


 

KUSAYR'DA HİZBULLAH İLE YOĞUN ÇATIŞMA

Öte yandan Incanews sitesi Kusayr’da mücahidlerin Hizbullah milisleriyle girdikleri çatışmalarda elde ettikleri ganimetleri sergiledikleri bir videoya yer verdi. Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Kusayr’da muhalifler sadece Esed Ordusuna karşı değil aynı zamanda Hizbullah militanlarına ve İran'a karşı da savaştıklarını, çektikleri videolarla dünyaya duyuruyorlar.

Hizbullah militanlarının, inançları gereği Suriye'ye gelip savaştıklarını söyleyen direnişçiler, özellikle Kusayr bölgesinde çok şiddetli çatışmaların olacağını belirtiyorlar.

Suriye Haberleri

Esed rejimi Suveyda'ya askeri sevkiyat yapıyor
ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
Suriyeli astronot son yolculuğuna Azez’den uğurlandı
Yokluk içinde direnen belde: İdlib
Esed, bebek katili Suheyl Hasan'ı özel kuvvetlerin başına getirdi