Banka Avukatlarından Haciz Oyunu

Banka avukatları hakları olmamasına rağmen ev eşyalarına haciz getiriyorlar.

3. yargı pakedi olarak bilinen kanunnamede belirtilen ev eşyalarına haciz konulamayacağı ibaresi banka avukatları tarafından deliniyor. Alacaklarını haciz yoluyla korkutarak toplayan banka avukatları bu düzenlemeden sonra borçlarını alamaz oldular. Çare olarak düzenlemeden önceki tarihlere ait borçların haciz yoluyla alınabileceği gibi hukuksuzluklarla tahsilata giden avukatlar ev eşyalarına haciz getirdiler.

Bankaların borçları alamaz hale geldiği iddiası sebebiyle avukatların bin bir türlü oyunla alacaklarını haciz yoluyla tahsil etme çabaları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na (BDDK) gelen şikayetlerle anlaşıldı.

Star'ın haberine göre bankalar bu uygulamadan sonra kredilere memur kefil ya da ev-otomobil iphoteği şartları koymaya hazırlanıyor.

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor