HAKSÖZ-HABER
Bangladeş'te 2024 yılında Şeyh Hasina rejiminin devrilmesiyle sonuçlanan öğrenci ayaklanmasının önde gelen isimlerinden Şerif Osman bin Hadi, uğradığı suikast sonucu kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
"Inqilab Mancha" öğrenci hareketinin liderlerinden biri olan Hadi, Bangladeş'te önümüzdeki Şubat ayında yapılması planlanan ulusal seçimlerde de aday olmuştu. Hadi, başkent Dakka'da 12 Aralık günü seyir halindeyken başından aldığı mermi sonucu ağır yaralanmıştı.
Aldığı yaraların ağırlığı sebebiyle Singapur'daki bir hastaneye nakledilen Hadi kurtarılamadı.
32 yaşındaki Hadi, Hindistan'a yönelik eleştirileriyle tanınıyordu. Babası bir imam olan Hadi ilk olarak bir medreseden mezun olmuş, ardından Dakka Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirmişti.
Hadi'ye yönelik saldırıyı düzenleyenler henüz yakalanmadı.
Türkiye'deki Bangladeşli müslümanların çağrısıyla, Fatih Cami'sinde yarın ikindi namazına müteakip giyabi cenaze Namazı kılınacak.
Hadi'nin vefatından sonra geniş çaplı protestolar başladı
Protestocular, 12 Aralık'ta Şeyh Hasina yanlısı olduğu belirtilen motorsikletli kişilerce sokakta uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşam mücadelesi veren Hadi'nin dün şehid olmasıyla sokaklara döküldü.
Bengalce yayın yapan ve ülkenin önde gelen gazetelerinden Prothom Alo ve İngilizce yayın yapan Daily Star'ın binasını basan protestocular, Prothom Alo gazetesinin binasını ateşe verdi.