Bangladeş, Konsolosluk Önünde Protesto Edilecek

Cemaat-i İslami liderlerinden Muhammed Kamaruzzaman’ın idam edilmesi bugün 13.00'te Gayrettepe'deki Bangladeş Konsolosluğu önünde protesto edilecek.

Özgür-Der'den yapılan açıklama:

İnna lillahi ve inna ileyhi raci'un...

Bangladeş rejiminin İslami Hareket önderlerine yönelik zulümleri idamlarla devam ediyor. Cemaat-i İslami hareketinin liderlerini hukuksuz bir şekilde yargılayıp idam cezalarıyla mahkum ettiren yönetim bir bir idamları uyguluyor.

Abdulkadir Molla'nın idamıyla başlayan süreç Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman'ın idamı ile sürüyor.  

Başbakan Şeyh Hasina önderliğindeki Bangladeş hükümetinin Cemaat-i İslami üzerinde uyguladığı devlet terörüne rağmen İslami Hareket önderleri baş eğmiyorlar. İdama giderken Muhammed Kamaruzzaman’ın şu beyanı hareketin kararlılığını ve gözü pekliğini yansıtmakta:

"Yalnız Allah'tan af dilerim. Başbakan Hasina bana can verecek değildir. Onun gibi münafık zihniyetli birinden af dilemem. Hayalim Bangladeş'te İslam'ın hâkimiyetidir. Ben belki göremem ama genç nesil hayalimi gerçekleştirecek inşallah. Sizler üzülmeyin, ağlamayın, inşallah cennette görüşeceğiz.

İslami hareketin yiğit ve muttaki önderi Şehid Muhammed Kamaruzzaman'a Rabbimizden rahmet diler, Cemaat-i İslami şahsında Bangladeş Müslümanlarına ve İslam ümmetine taziyelerimizi sunarken, zalim Hasina yönetiminin zulmüne karşı herkesi ses vermeye davet ediyoruz.

Tarih: 13 Nisan Pazartesi 2015

Saat: 13.00

Yer: Bangladeş Konsolosluğu Önü (Astoria AVM Yanı) Gayrettepe

Haber Haberleri

Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu
AK Parti'li Kanat, İsrail'i kınamayan yetkililerin konuşma meşruiyetlerini kaybettiğini vurguladı